Biertalent Logo
  • Trainingen
  • Boekjes bestellen
  • Blog
  • Hoe het werkt
  • Facebook
  • Instagram
Home /

Blog

WK-biersommelier is een Nederlander!

WK-biersommelier is een Nederlander!

Tijdens het WK in München heeft Léon de wereldtitel behaald!

Lees verder
BierTalent is op zoek naar (een) salesmanager(s)!

BierTalent is op zoek naar (een) salesmanager(s)!

Om krachtig door te groeien zijn we opzoek naar salesmanagers!

Lees verder
Quizvraag over de ideale schenktemperatuur

Quizvraag over de ideale schenktemperatuur

Welk bier serveer je het koudst, en welke juist iets warmer? De juiste volgorde verrast je misschien…

Lees verder
Feest: De Week van het Nederlandse Bier is begonnen!

Feest: De Week van het Nederlandse Bier is begonnen!

Zo zet je Nederlandse bieren extra sterk in de kijker tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Lees verder
Laten we het hebben over de prijs van een glas bier

Laten we het hebben over de prijs van een glas bier

Hospitality draait om beleving: Hoe medewerkers bier serveren, beïnvloedt wat je gast wil besteden.

Lees verder
BierTalent – Hoe zijn we begonnen?

BierTalent – Hoe zijn we begonnen?

Een persoonlijk gesprek met oprichter Bas Schampers over het ontstaan van BierTalent.

Lees verder
Waar ligt in Nederland de grenswaarde voor alcoholvrij bier?

Waar ligt in Nederland de grenswaarde voor alcoholvrij bier?

Quizvraag - Waar ligt in Nederland de grenswaarde voor alcoholvrij bier?

Lees verder
De perfecte pairing voor bij de feestdagen

De perfecte pairing voor bij de feestdagen

De feestdagen staan weer bijna voor de deur, en dat betekent tijd voor heerlijke bier- en spijscombinaties.

Lees verder
Welke drie ingrediënten zitten altijd in bier

Welke drie ingrediënten zitten altijd in bier

Quizvraag - Welke drie ingrediënten zitten altijd in bier? We geven je het antwoord op deze vraag!

Lees verder
Wat is een reden om bier in een droog glas in te schenken?

Wat is een reden om bier in een droog glas in te schenken?

Quizvraag - Wat is een reden om bier in een droog glas te schenken? En waarom is dat zo?

Lees verder
Quadrupel kun je goed combineren met?

Quadrupel kun je goed combineren met?

Quizvraag - Quadrupel kun je goed combineren met? We geven je het antwoord op deze vraag!

Lees verder
Amber: Speciale Belge

Amber: Speciale Belge

'Doe mij een bolleke!' Er zijn maar weinig bieren waar het glas wordt benoemd bij het bestellen!

Lees verder
Mijn start bij BierTalent

Mijn start bij BierTalent

Rosa stelt zich in deze blog voor en deelt haar enthousiasme over haar afstudeerstage bij BierTalent!

Lees verder
Tripel: goddelijk trappistenbier?

Tripel: goddelijk trappistenbier?

Bijna honderd jaar, zo oud is het biertype tripel nog niet! In deze blog lees je meer over de roots van deze klassieker.

Lees verder
Reinheitsgebot

Reinheitsgebot

Bij Duitse bieren hoor je vaak de term ‘Reinheitsgebot’ vallen. Wat is dat nou eigenlijk?

Lees verder
Clubsandwich met kalkoen gaat goed samen met?

Clubsandwich met kalkoen gaat goed samen met?

Quizvraag - Clubsandwich met kalkoen gaat goed samen met? We geven je het antwoord op deze vraag!

Lees verder
Wat zorgt voor de zure smaak van een ‘sour’?

Wat zorgt voor de zure smaak van een ‘sour’?

Quizvraag: Je ziet ze steeds meer: Sours. Maar waar komt de zure smaak van een sour nou eigenlijk vandaan?

Lees verder
Witbier

Witbier

Witbier; fris en zomers. Maar het had niet veel gescheeld en dit bier had een stille dood gestorven...

Lees verder
New England IPA – Een tropische verrassing!

New England IPA – Een tropische verrassing!

Met de zomer in aantocht kijken we vandaag naar dit biertype die sterk in populariteit is toegenomen.

Lees verder
Weizen Wijs

Weizen Wijs

De typische troebeling in het Weizenbier vraagt om een speciaal schenkritueel. Voordat je de fles opent

Lees verder
Lentebock

Lentebock

De traditie van lentebieren gaat terug naar de tijd dat de brouwer nog weinig hulpmiddelen

Lees verder
Het oudste Belgische kloosterbier: Dubbel

Het oudste Belgische kloosterbier: Dubbel

Er gaan vele mythes en verhalen over dubbel. Feit blijft dat de eerste brouwerij die haar bier dubbel noemde...

Lees verder
Een stout kun je goed combineren met?

Een stout kun je goed combineren met?

De quizvraag van vandaag: Een stout kun je goed combineren met? In deze blog lees je het antwoord!

Lees verder
Quadrupel: De jongste onder de abdijbieren?

Quadrupel: De jongste onder de abdijbieren?

Normaal gesproken gebruiken wij voor een biertype geen hoofdletter, maar quadrupel staat in kop wel met een hoofdletter

Lees verder
Winterbier of winters bier?

Winterbier of winters bier?

Is winterbier een biertype, of zijn sommige biertypen winters bier?

Lees verder
Wat maakt een Blond nou eigenlijk een Blond?

Wat maakt een Blond nou eigenlijk een Blond?

Wat is een blond eigenlijk? Heel veel bieren zijn blond, van pils tot tripel en IPA. Toch is blond een echt biertype.

Lees verder
Over herfstbock gesproken….

Over herfstbock gesproken….

Bockbier; Nederlandse traditie met Duitse roots?

Lees verder
Imperial Stout

Imperial Stout

Léon deed mee aan het WK-biersommelier in München. Imperial Stout was zijn finale-bier, je leest er alles over...

Lees verder
Eisbock

Eisbock

Eisbock: Het extra zware en volmondige bier past bij de kou van de wintermaanden.

Lees verder
In welke volgorde serveer je de dranken?

In welke volgorde serveer je de dranken?

Quizvraag - Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?

Lees verder
Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?

Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?

Quizvraag - Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?

Lees verder
Waarom heeft bier eigenlijk zo’n mooie schuimkraag?

Waarom heeft bier eigenlijk zo’n mooie schuimkraag?

Quizvraag - Waarom heeft bier eigenlijk zo'n mooie schuimkraag?

Lees verder
BBB Horevakbeurs Maastricht 2021

BBB Horevakbeurs Maastricht 2021

Bekijk hier het programma van onze proefsessies op de BBB.

Lees verder
Back-to-Business biertraining

Back-to-Business biertraining

Binnenkort is het dan toch echt zo ver. Na een gedwongen winterslaap van maanden gaat de horeca weer open...

Lees verder
Tijdens welke stap in het brouwproces gebeurt dryhopping

Tijdens welke stap in het brouwproces gebeurt dryhopping

Quizvraag - Tijdens welke stap in het brouwproces gebeurt dryhopping? We geven je het antwoord op deze vraag!

Lees verder
Wanneer is afschuimen niet echt noodzakelijk?

Wanneer is afschuimen niet echt noodzakelijk?

Quizvraag - Wanneer is afschuimen niet echt noodzakelijk? En wanneer dan dus juist wel?

Lees verder
De kracht van traditie: Rookbier

De kracht van traditie: Rookbier

De koude maanden van het jaar zijn bij uitstek de momenten dat we rokerige dingen eten: rookworst, rookvlees of

Lees verder
Breaking: Een trappist minder – Achel verliest trappistenstatus

Breaking: Een trappist minder – Achel verliest trappistenstatus

Hoewel ze zich nog wel trappist mogen noemen, zal het ATP-logo binnenkort van hun etiketten verdwijnen

Lees verder
Welke smaken voegt een bourbonvat toe aan een houtgerijpt bier?

Welke smaken voegt een bourbonvat toe aan een houtgerijpt bier?

Quizvraag - Welke smaken voegt een bourbonvat toe aan een houtgerijpt bier? Lees deze blog voor het antwoord!

Lees verder
Dry january

Dry january

Ik zal het maar bekennen: bij mij heeft ‘dry january’ precies 66 uur en één kwartier geduurd. Toen heb ik een heerlijk

Lees verder
Aanmeldingen voor online proeven met BierTalent weer geopend

Aanmeldingen voor online proeven met BierTalent weer geopend

Bierproeverij, training en bedrijfsborrel in 1

Lees verder
De bock zit weer in de maand!

De bock zit weer in de maand!

De traditie van herfstbock is overigens allesbehalve Nederlands. Ze is met Duitse brouwmeesters meegekomen, toen ze...

Lees verder
Lesboekjes BierTalent nu los verkrijgbaar

Lesboekjes BierTalent nu los verkrijgbaar

Interactief lesmateriaal nu ook los te bestellen om thuis je BierTalent bij te spijkeren...

Lees verder
Waarom bevat bier alcohol?

Waarom bevat bier alcohol?

De quizvraag van vandaag: Waarom bevat bier alcohol? Wij geven je het antwoord!

Lees verder
Personeelsverloop horeca kost 1,4 miljard

Personeelsverloop horeca kost 1,4 miljard

Gisteren presenteerde ABN AMRO een onderzoek waaruit blijkt dat de horeca jaarlijks 1,4 miljard euro verliest aan...

Lees verder
‘Niet te zuipen’

‘Niet te zuipen’

Een onverwachte bierbeleving op het terras

Lees verder
Meer BierTalent op de horeca-werkvloer

Meer BierTalent op de horeca-werkvloer

De consument weet steeds vaker de weg naar een mooi glas speciaalbier te vinden, in de speciaalzaak, supermarkt...

Lees verder
Overal Biertalent

Overal Biertalent

Entree Magazine publiceerde als eerste over BierTalent. Lees hier het artikel!

Lees verder

Trainingen

Bekijk alle trainingen
Lente- & zomerbieren

Lente- & zomerbieren

Bekijk training
Klassieke & moderne biertypen

Klassieke & moderne biertypen

Bekijk training
Tappen & schenken

Tappen & schenken

Bekijk training
Bier aan tafel

Bier aan tafel

Bekijk training
Brouwproces

Brouwproces

Bekijk training
Herfst- & winterbieren

Herfst- & winterbieren

Bekijk training
Biertalent logo
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Over ons
  • Steden
    • Almere
    • Amersfoort
    • Amsterdam
    • Apeldoorn
    • Arnhem
    • Breda
    • Delft
    • Den Haag
    • Dordrecht
    • Eindhoven
    • Groningen
    • Haarlem
    • Leeuwarden
    • Leiden
    • Maastricht
    • Nijmegen
    • Rotterdam
    • Tilburg
    • Utrecht
    • Venlo
    • Zwolle
© Copyright 2025
Website door Lemone Lemone logo